אנו חיים בתרבות של שפע, יש המכנים אותה תרבות של צריכה. אם בעבר היה מקובל לומר כי אנו צורכים מוצרים שונים, הרי כיום אנו במידה רבה צרכנים של מותגים. אך מהו מיתוג? למה הוא משמש ומדוע השיווק המודרני לא יכול בלעדיו?
מיתוג ותדמית
הספרות העסקית ומדעי הניהול מדברים כיום על מיתוג אישי לא פחות מכפי שמקובל לדבר על מיתוג עסקי. בין כך ובין כך, מדובר במנוח שיווקי שמתקשר עם זהות וערכים. חשוב להבין כי מיתוג זה תהליך. מיתוג של מוצר מסוים, לפעמים גם של חברה בכללותה זהו תהליך שבו יוצרים קשר בין המוצר לבין תדמית או לעיתים – דימוי.
אם למשל יצרן פלוני המייצר שעונים ירצה להראות כי שעוניו מאוד מדויקים, הוא ירצה שהפרסומאי או המשווק ימתגו את השעונים כאמינים ואותו – כיצרן שנית לסמוך עליו. את התדמית הזאת יש לשלב בעיצוב גרפי של פרסומים מודפסים, בכרטיסי ביקור, בעלונים, בסיסמה פרסומית. סיסמה או סלוגן כגון "השעון שתמיד מדייק" תהווה דוגמא מובהקת לכך. באופן דומה, מיתוג יכול לייצר תדמיות שונות לכל מוצר ואף לכל שירות. חברת השקעות, למשל, תרצה למתג את עצמה באופן שיקושר לערך כמו ניהול פיננסי מקצועי. מותג של לחם יוכל להישען על ערכים כגון טריות או "בית".
מותגים נמכרים יותר
אין להתייחס אל עיצוב מותג בקלות ראש. עיצוב חייב להיות מדויק, ברור והחלטי. מיתוג שמבוסס על אסטרטגיה מוקדמת ונשען על תכנון ומקצועיות קוצר פירות בצורה של יותר מודעות צרכנית, יותר מכירות ויותר הכנסות.